Határtalanul! Program

Határtalanul! 2019

A Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium 9. A osztálya és a bánffyhunyadi Octavian Goga Elméleti Líceum XI. B osztálya közös programja.

9a határtalanul

Határtalanul! 2018

Ady Endre nyomában, erdélyi utakon…

Határtalanul! 2017

2017-ben ismét belevágott a Határtalanul! Programba az ekkor már 11.C. Ebben az évben a Felvidéket célozták meg és az érsekújvári Pázmány Péterm Gimnáziummal működtek együtt, hogy egy sikeres projektet valósítsanak meg és ezzel együtt életreszóló élményeket szerezzenek.

optimized hat 16 03 0056 026 szepesvaralja var

Határtalanul! 2016

Egy határtalan élmény Kispesten

Múlt héten jöttünk haza életem legjobb osztálykirándulásáról, erre még a lábamban érzett izomláz is emlékeztet. Persze valójában a tegnap elmúlt, a szép emlékekkel ellentétben. Az EMET által meghirdetett Határtalanul pályázat adta meg a lehetőséget arra, hogy eltöltsünk öt napot egy határon túli magyar területen.
Erdélyben rengeteg élménnyel gazdagodtunk: elfoglaltuk Déva várát, megnéztük a parajdi sóbarlangot, ellátogattunk a Gyilkos-tóhoz és még hosszan sorolhatnám a látnivalókat. Megtanultuk, hogy az út levágása nem mindig célravezető és persze azt is, hogy a „városnézés” kifejezés jelenthet egy rögtönzött túrát is. Viccet félretéve, az itteniek olyan vendégszeretettel és nemzettudattal rendelkeznek, hogy tanulhattunk tőlük. Rá kellett jönnöm egy idegen országban, de magyar hangokat hallva, az ember otthon érezheti magát.

Ujj Réka 10.C